Никол Истилиянова

7Образование:

  • Бакалавър „Политика и международни отношения“;
  • Магистър „Радио и телевизионна журналистика“;
  • Следдипломна квалификация „Учител по английски език“;
  • Следдипломна квалификация „Монтесори философия в съвременното общество“.

Професионален опит: Дългогодишен опит в работата с деца и младежи; 5 години опит като Учител по АЕ в държавни и частни училища в София; PYP Coordinator на първото Прогресивно училище в София; 2 години като помощник-учител в училище в Лондон, Великобритания

Професионални квалификации:

  • Responsive Classroom Workshop в London
  • Teaching English to Young Learners към University of Oxford
  • Category 1 IB Workshop – Making the PYP Happen in the Classroom

Интереси: Четене; Разходки сред природата; Бордови игри с приятели

 

За образованието, което трансформира модела и нагласите

Силните страни на прогресивното образование са: Нестихващото желание за промяна и енергията, която всеки един член на екипа е готов да вложи, за да я постигне. Децата в центъра на образователния процес и фокус върху повече от просто знание.

Предизвикателствата, които имаме като екосистема и общност (на този етап от развитието ни) са: Вътрешната ни нужда за перфекционизъм, която води до случване на хиляди неща едновременно; невъзможността денят да е 30+ часа.

Работата ми като педагогически лидер във Фондация за образователна трансформация допринася за: Структурата и качеството на образователния процес; професионалното развитие на учителите в начален етап и комуникацията с International Baccalaureate, така че всички да сме спокойни, че знаем посоката и знаем накъде вървим заедно.

Възможността да съм част от проекта „прогресивно образование в България“ за мен е: Начин да се предизвиквам ежедневно; да работя с прекрасни колеги и деца и да се уча и развивам постоянно.

Вярвам, че: Образованието е начинът да променим света към по-добро.

Мога да допринеса с: Много труд, положителна енергия и желание за постоянно учене и развитие.